به گزارش راهبرد معاصر، این شبها شبکه سه سیما سریال "موج اول" را روی آنتن دارد، سریالی که بهاحترام پاسداشت زبان و ادبِ فارسی، نام سریال که اپیدمی بود، تغییر کرد.
این مجموعه تلویزیونی بهکارگردانی امیرسجاد حسینی در ۱۰ قسمت پخش میشود و اولین راوی کرونا در تلویزیون بهشمار میرود، چرا که ماجرای شیوع کرونا در ایران و مبارزه کادر درمان را به نمایش میگذارد.
البته این سریال در سه فصل تولید میشود که فصل اول را سید سجاد حسینی، فصل دوم را محمد صادق بکتاشیان و فصل سوم را محمد علیزاده کارگردانی میکند.
این سریال از ۱۵ آذرماه بعد از پایان سریال "سرجوخه" پخشِ خود را آغاز کرد.
"موج اول" قصد دارد بحران کرونا و تلاش شبانهروزی کادر درمان و نیروهای جهادی برای مقابله با این بیماری را به تصویر بکشد.
مهدی فخیمزاده، فریبا متخصص، محسن قصابیان، اصغر نقیزاده، کوروش سلیمانی، نیلوفر رجایی، مهدی فریضه، آرام احمرینیا، آتش تقیپور، مرحوم سیامک اطلسی، مسعود میرطاهری، روزبه اختری، نسترن ابراهیمزاده، امیر آزاد، ابراهیم شجاعی، ساخو آدام، محمدرضا هلالزاده، نسیم فارسی، آمال ساقندیان، پریا ابراهیمی، علی غلامی و مائده هراتی از بازیگران این مجموعه تلویزیونیاند.
به همین مناسبت و ایام تجلیل از پرستاران، بازیگر نقش "نگار" در این مجمومه تلویزیونی، میهمان برنامه "دست در دست" شبکه دو سیما شد. البته نیلوفر رجاییفر را مخاطبینِ تلویزیون با نقشِ داعشی سریال "پایتخت" به یاد میآورند.
رجاییفر در پاسخ به این سؤال "چقدر برای رسیدن به نقشِ «الیزابت» در سریال "پایتخت ۵" نیاز داشتید از داعش بدانید؟ "، ابراز کرد: حتماً بازیگر درباره نقشی که میخواهد بازی کند باید بداند. جالب بود وقتی در لندن بودم ویدئویی نگاه میکردم دختری بود بهنام جمیله که مادرش انگلیسی بود با هم حرف میزدیم، میگفت "تازه فهمیدم برادرم که خبری از او نبود، رفته کمک کند که با داعش بجنگند". ناخودآگاه این قرابت اتفاقات و خبرها، باعث میشد بیشتر برویم درباره این گروهک تروریستی، تحقیق کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آقای سیروس مقدم هم یکسری ویدئوهایی از همان «جهاد نکاح» در اختیار من قرار دادند که بیشتر راجع نقش الیزابت بدانم. زبان انگلیسیام خیلی کمک کرد بتوانم یک تفاوتی پیدا کنم نسبت به کاراکترهای دیگر؛ خوابش را میدیدم و یک جاهایی گریه میکردم، چون قرار بود الیزابت در قصه اولیه، بمیرد و داستان عوض شد.
رجاییفر همچنین درباره حضورش در سریال «موج اول» و نقش پرستار و تفاوتی که میانِ این دو نقش ایجاد کرد، افزود: خوشحالم که در این سریال حضور پیدا کردم. آقای حسینی کارگردان جوانیاند و به من اعتماد کردند، سینماییسازند و بسیار سینما را میشناسند و هنرمندند، دنبال این هستند چیزهای جدیدی کشف کنند و دلیل این است نقش متفاوتی را ـ بعد از مدتها که خیلی تکراریاند ـ به من پیشنهاد دادند. این سریال فضای متفاوتی داشت و نگارِ این داستان دختر آرامی است و عاشق پرستاری و این موقعیت را داشته پزشک شود، اما خودش دوست داشت پرستار شود.
او درباره اینکه "کارگردان به من تذکر میداد اینجا باید آرام و شمرده صحبت کنم"، گفت: من اصولاً تند حرف میزنم و در آن کمدی که ایفای نقش میکنم هم تند تند حرف میزنم. سر این کار مجبور بودم شمرده صحبت کنم و با متانت رفتار کنم، حتی گاهی کارگردان تذکر میداد و اذیت شدند؛ میگفتند که "این کاراکتر باید خیلی آرام باشد. "
بازیگر نقش نگار در سریال "موج اول" با ابراز اینکه "خواستم تجربه شخصیام را واردِ سریال کنم و اینکه در خارج از کشور زندگی کردم، اما ایران را انتخاب کردم"، گفت: در ابتدای سریال خانم پرستار (نگار) با چالش خانوادگی مواجه میشود که همسرش میخواهد ایران را ترک کند. شهاب قصه، نامزدِ نگار است؛ یک پذیرشی دارد از کشور خارجی، و به نگار نامزدش میگوید "از ایران برویم" و خودم خواستم تجربه شخصیام وارد داستان شود. من از کودکی آنجا زندگی کردم، اما ایران را انتخاب کردم، به همین خاطر او پنهانی، پذیرش و ویزایش را هماهنگ میکند، اما بهمحض رفتن با کرونا برخورد میکند.
میهمانِ دیگر این برنامه خانم پرستاری بود که او در پاسخ به این سؤال که "آیا در دنیای واقعی با این چالش مواجه شدید پرستارانی که قصد مهاجرت داشتند"، افزود: خیلی از همکارانمان قصد مهاجرت کردند، بخشی از آنها هم رفتند، اما عمدتاً نگذاشتند سنگر خالی بماند.
رجاییفر همچنین درباره سختی کار پرستاران گفت: اغراقشده نیست که این سختیها را در فضای مجازی و رسانهای میبینیم. خودمان در جریانِ این کار بهعینه دیدیم که چقدر این لباسهای پرستاران در دورانِ کرونا، کلافهکننده است، چقدر این شغل سختی دارد. ما مشاور پزشک داشتیم؛ هنوز قسمتهای پزشکی پخش نشده است که بسیاری از آنها به واقعیت نزدیک است. کارگردان سعی کرده است همه این فداکاریها و مشکلات و مشغلهها را دقیق و درست و براساس واقعیت نشان بدهد.
پرستاری که به برنامه آمده بود انتقادی هم نسبت به صداوسیما داشت و اینطور مطرح کرد: انتقادی به صداوسیما دارم که از کادر درمان برای قسمتهای پزشکی سریالها استفاده نمیکنند. وقتی این کمکها و مشاورهها باشد حتماً کمتر دچار خطا میشوند. خیلی از بخشها دیدهایم چه اشتباهاتی بیرون میآید و بهنظرم خوب نیست./تسنیم